Köpvillkor

Här kan du ta del av våra köpvillkor och vad som gäller vid leveranser, returer och annat. Hittar du inte den information du söker är du välkommen att kontakta oss på info@villapoolnord.se

Villapool Nord AB (org.nummer 559287-6402, adress: Avanäsheden 1 (Byggnad 21), 922 91 Vindeln) utvecklar, tillverkar, säljer och marknadsför terrasspooler, spabad, bastustugor, flottar, bryggor, grillplatser och andra utomhusprodukter, liksom tillbehör och reservdelar. I sortimentet finns även produkter från andra tillverkare som Villapool Nord är återförsäljare för. Flera av våra produkter kan köpas som byggsatser eller färdigmonterade. Villapool Nord har sätet i Avanäs företagspark i Hällnäs, utanför Vindeln i Västerbottens län där även fabriken finns.

E-handeln sker i enlighet med Distans- och hemförsäljningslagen (Lag 2005:59). Villapool Nord erbjuder 14 dagars ånger- och returrätt (Vid eventuell retur måste varan vara oanvänd och i obruten originalförpackning). Vid beställning av terraspool, bastustuga, flotte eller brygga är leveranstiden vanligtvis 4-6 veckor. 14 dagar efter ordertillfället går det inte att ändra beställningen. Kontakta oss innan retur sker eller om du vill ångra din beställning.

Vill du komma i kontakt med oss, skicka ett mail till info@villapoolnord.se med ditt ärende så blir du kontaktad så snart som möjligt.

Alla våra priser anges i svenska kronor, SEK, och inkluderar moms. Vi reserverar oss för eventuella prishöjningar, momsjusteringar, valutaförändringar, tryckfel, prisfel, skrivfel, slutförsäljningar, lagerfel, eller liknande.
 
En produkt som redan skickats från vårt lager påverkas inte av en eventuell höjning eller sänkning av priset som sker efter ordertillfället, till exempel rea, kampanjer eller rabattkoder.
 
Eventuella kampanjer är tidsbegränsade och kan inte kombineras med andra erbjudanden.
 
Återförsäljare får inte sälja varor vidare till annan återförsäljare utan skriftligt godkännande från Villapool Nord AB. 

Betalning hanteras med Klarna Checkout.
 
Klarna Checkout erbjuds i samarbete med Klarna AB. Klarna Checkout skiljer på köp och betalning. Först bekräftar du ditt köp, sedan väljer du hur du vill betala. Du kan välja mellan Klarna faktura, Klarna konto eller att betala direkt med kort eller via banköverföring.
 
Genom att använda Klarna Checkout godkänner du Klarna AB:s (556737-0431, Sveavägen 46, 111 34 Stockholm), ”Klarna”, villkor. För att få använda Klarna Checkout måste du vara minst 15 år.
 
Identifiering, anpassning och riskbedömning
 
För att säkert kunna identifiera dig och förhindra obehörigt nyttjande eller missbruk av Klarna Checkout samt för att uppfylla kraven enligt god kreditgivningssed behöver Klarna säkerställa din identitet. Företaget Klarna inhämtar tilläggsinformation såsom personnummer, namn och adress samt, vid val av kreditalternativ, kreditinformation från olika leverantörer. Klarna behöver även använda den information som du kan ha lämnat vid tidigare köp, allmänt tillgänglig information på internet samt information om hur du tidigare har uppfyllt våra betalningsvillkor, för att göra en riskbedömning.
 
Klarna Checkout anpassar automatiskt riskbedömningen, och därmed utformningen av tjänsten, för varje gång du använder tjänsten och du behöver inte ange mer information än nödvändigt. I vissa fall visas tidigare angiven och av Klarna godkänd adress till dig så snart du uppgivit din e-postadress och ditt postnummer. Den godkända adressen får endast användas i syfte att förifyllda adressuppgifterna i direkt samband med ett köp. Du kan enkelt undvika att den godkända adressen förifylls genom att välja att tillämpa en PIN-kod. Genom att slutföra köpet bekräftar du din identitet och korrekt leveransadress.
 
Betalning, avgifter
 
Klarna Checkout uppvisar de betalningsalternativ som kan erbjudas dig. Aktuella betalningsalternativ som för närvarande kan komma att erbjudas genom Klarna Checkout är faktura, kontokredit, kortbetalning eller direktbetalning via bank. Faktura ligger som förvalt betalningsalternativ där så är möjligt. Vid betalning med faktura gäller Klarnas vid var tid gällande fakturavillkor; f.n. 14 dagars kredit, en påminnelseavgift tillkommer vid utebliven betalning. Har du handlat för under 60 kr tillkommer 29 kr, och har du handlat för 60 kr eller mer tillkommer 60 kr i påminnelseavgift. Även en dröjsmålsränta motsvarande 24 % plus vid var tid av Riksbanken fastställd referensränta.
 
Det kostar inget att använda Klarna Checkout. Eventuella skatter eller avgifter kan dock tillkomma genom valt betalningsalternativ, se närmare de enskilda betalningsvillkoren för det alternativ du väljer. Klarna kan när som helst addera eller ta bort ett eller flera betalningsalternativ av de som erbjuds i Klarna Checkout.
 
När du slutför ett köp via Klarna Checkout träffar du och Klarna ett avtal där Klarna bl.a. garanterar att du inte behöver betala om du inte får dina varor. Klarna ersätter samtidigt butiken för det du handlat och övertar därmed rätten att få betalt. Oavsett vilket betalsätt du väljer så går din betalning därmed till att reglera den fordran Klarna har.
 
Här kan du läsa de fullständiga villkoren för Klarna Checkout. (https://cdn.klarna.com/1.0/shared/content/legal/terms/Klarna/sv_se/checkout) 

Är något fel i orderbekräftelsen ska du omedelbart kontakta oss via e-post: info@villapoolnord.se

Den 25 maj 2018 trädde den nya dataskyddsförordningen, även kallad GDPR, i kraft. General Data Protection Regulation är en gemensam lag som gäller för alla EU/EES-länder. Vår verksamhet är anpassad enligt gällande föreskrifter, både när det gäller organisation och teknik. Villapool Nord AB är ansvarig för behandlingen av personuppgifter som du lämnat till oss som kund.
 
För att kunna upprätthålla vår verksamhet och ge bra service till våra kunder behöver vi samla in en del personuppgifter. Vi samlar in och lagrar personuppgifter för att kunna uppfylla avtal gentemot våra kunder. Dessutom lagras personuppgifter i fakturerings- och marknadsföringssyfte.
 
Personuppgifter lagras i samband med att en order läggs i webbutiken. Om ni väljer att få e-postutskick lagras er mailadress i en e-postlista.
 
Dina uppgifter lagras så länge vi har en rättslig grund att behandla dina uppgifter, exempelvis för att fullfölja avtalet mellan oss eller för att efterleva en rättslig förpliktelse enligt exempelvis bokföringslagen.
 
Vi förmedlar eller säljer aldrig vidare personuppgifter till tredje part om det inte finns en rättslig grund.
 
Vill du veta vilka personuppgifter vi sparat om dig eller om du vill att vi ska radera dem, kontakta oss på info@villapoolnord.se. Likaså om du har några andra frågor.
 
Mer detaljerad information om GDPR kan du läsa hos Datainspektionen.

 Vid beställning tillkommer en fraktavgift som baseras på vilken eller vilka produkter som ordern gäller. Fraktavgiften kan beräknas i varukorgen.

  • För mindre varor (exempelvis ej skrymmande tillbehör, reservdelar, poolvårdsprodukter etc) som kan skickas som paket till närmaste Schenker-ombud är kostnaden för närvarande 195 SEK.
  • För större varor (exempelvis, terrasspooler, bastustugor, flottar, bryggor, kaminer, etc) används vanligtvis hemleverans med lastbil. Beroende på varans storlek, utförande och var du bor varierar fraktkostnaden för närvarande mellan 1200 och 12500 SEK.
  • För varor som hämtas vid vår fabrik i Avanäs tillkommer ingen fraktavgift.
  • För varor som skickas till Gotland eller Öland och som ej kan skickas som paket till ett Schenker-ombud, tillkommer för närvarande en tilläggskostnad på 2500 SEK på ordinarie fraktpris för övriga Sverige.

För beställningar som skickas till andra länder än Sverige, kontakta oss för information om fraktsätt och fraktkostnad.

Vi förbehåller oss rätten att ändra ovanstående fraktpriser och fraktsätt utan föregående meddelande.

Vi förbehåller oss även rätten att korrigera fraktkostnad och fraktsätt om någon av dessa blivit felaktigt beräknade vid ordertillfället, om orten inte trafikeras eller om särskilda förhållanden uppstått. Du som kund blir isåfall meddelad om detta.

Om förseningar i leveransen skulle uppstå och vi inte har meddelat dig detta, kontakta oss på info@villapoolnord.se

Större produkter som bastustugor, flottar och bryggor behöver lossas med traktor/hjullastare. Det ligger på ditt ansvar som kund att i god tid planera och ordna lossning samt att stå för de kostnader som uppstår i samband med detta. Du ansvarar även för att lossningen sker på ett säkert och betryggande sätt för både människor, varor och fordon.  

För eventuell leverans med kranbil, kontakta oss.
 
Vid leverans av spabad, terrasspooler och grillplatser eller pallar med styckegods behövs vanligtvis inte traktor/hjullastare för lossning.

Vi förbehåller oss rätten att debitera kunden en avgift för paket som inte hämtats ut från ombudet. Avgiften är för närvarande 495 SEK och avser kostnaden för returfrakt, expeditionsavgift och hanteringskostnad. Paket ligger vanligtvis kvar i cirka 14 dagar från ankomstdagen hos ditt ombud.

Villapool Nords e-handel sker i enlighet med Distans- och hemförsäljningslagen (Lag 2005:59). Villapool Nord erbjuder 14 dagars ånger- och returrätt (Vid eventuell retur måste varan vara oanvänd och i obruten originalförpackning). Vid beställning av terraspool, bastustuga, flotte eller brygga är leveranstiden vanligtvis 4-6 veckor. 14 dagar efter ordertillfället går det inte att ändra beställningen. Kontakta oss innan retur sker eller om du vill ångra din beställning.

För Grillplats Fjälldal gäller att avbeställning av redan lagd order är möjlig fram till dagen före beräknad transport från Villapool Nords fabrik. 

Ångerrätt gäller inte varor som plomberats eller fått någon typ av personlig anpassning.

Vill du komma i kontakt med oss, skicka ett mail till info@villapoolnord.se med ditt ärende så blir du kontaktad så snart som möjligt.

Vid retur gäller följande:

  • Kontakta oss och meddela att du vill skicka tillbaka en eller flera varor, så pausar vi betalningen i Klarna.
  • Vid kontakt med oss får du en retursedel. Notera att du som köpare står för returfrakten.
  • När vi fått varan till oss i ursprungsskick återbetalar vi pengarna via Klarna.

Då din retur mottagits, hanterats och godkänts av oss sker återbetalningen via Klarna.

Om du valt att betala med faktura rekommenderar vi att du betalar fakturan eller kontaktar Klarna för att förlänga betaltiden, för att undvika risken för onödiga påminnelseavgifter.

Varan du köper av oss ska vara felfri vid leverans. Skulle produkten vara defekt på något sätt önskar vi att det anmäls till oss omgående från det att leveransen har mottagits.

Om en tvist inte kan lösas i samförstånd kan du som kund alltid vända dig till Allmänna Reklamationsnämnden: arn.se. För boende i annat EU-land än Sverige går det att lämna klagomål via EU-kommissionens plattform för medling i tvister: ec.europa.eu/consumers/odr
 
Vid eventuell tvist följer vi beslut från ARN eller motsvarande tvistlösningsorgan. Tvist gällande tolkningen eller tillämpningen av dessa allmänna villkor ska tolkas i enlighet med svensk rätt och lag.

Vi anser oss befriade från att fullgöra våra förpliktelser i de här villkoren i händelse av ändrad lagstiftning, myndigheters åtgärd, konflikt på arbetsmarknaden, brand, översvämning, krig, terrorism, sabotage, olyckshändelser av större omfattning eller liknande händelser.

Vi förbehåller oss rätten till ändringar av våra köpvillkor. Ändringar publiceras online på webbplatsen.

Våra köpvillkor anses accepterade i samband med order eller besök på webbplatsen.